23. Rybářské závody - VÝSLEDKY

28.04.2013 21:05

Rok se sešel s rokem a příznivci rybářských závodů se opět setkali v Lukově u Moravských Budějovic již na 23. Rybářských závodech.

Prezence závodníků byla zahájena v šest hodin ráno, za příjemného počasí. Po vylosování se rovných padesát závodníků vydalo připravit na místa. V 7,30 hodin se začalo soutěžit ve čtyřech sektorech o nejlepší umístění a hodnotné ceny, jenž byli připraveny pro nejúspěšnější lovce. Soutěžilo se dvoukolově ve čtyřech sektorech na váhu ryb. Pořadí v sektorech určovalo umístění v jednotlivých kolech, které se sčítají a určují celkové pořadí. V případě rovnosti součtu pořadí rozhodují dále body a počet ulovených ryb.

 

První polovina závodu byla celkem vydařená, neboť ryba byla při chuti. O prvním vážení bylo naloveno 167 kg ryb. Největšího kapra zdolal na plavanou Pavel Borovička ml. Kapr vážil 8,09 kg a společně s ještě pár rybkami to vyneslo v sektoru "C" první místo s 9380 g.

Sektor "A" vyhrál Pavel Takacs s 12840 g, sektor "B" Sysel Jan s 13360 g a sektor "D" Průša Vladimír s 13080 g. V tomto kole bylo bez chycené ryby jen šest závodníků.

Po občerstvení a přemístění a nově vylosované místa začíná druhé kolo. V minulosti bylo druhé kolo vždy slabší a byl to boj o každou rybičku. Tentokrát to ale bylo v dobře zarybněném rybníce naopak. Ryba byla stále při chuti, takže to nebylo jen o ploticích, ale stále o kaprech. Pavel Borovička st. taktéž zdolal dalšího kapra z těch větších. Šupináč měl váhu 8,22 kg. Nebyla to ale největší ryba kola a závodu. Tuto zdolal na děličku Ivan Papoušek. Byl to amur 8 a půl kilo! Po vylovení amura zbývalo do konce pár minut. Ve druhém kole bylo chyceno 132 kilo ryb.

Vítězem sektoru "A" se stal Laco Polovic s 11910 g, sektor "B", který byl ve druhém kole na úlovky nejslabší za celý den, vyhrál Coufal Zdeněk s 5880 g, sektor "C" ovládl s velkým náskokem Ivan Papoušek s 12220 g. Nejúspěšnější na úlovky byl sektor "D", ve kterém zvítězil Pavel Borovička st. s 14390 g.

Celkově byl závod vydařen. Bylo uloveno 299 kilo ryb! Takové množství nebylo nachytáno ani na loňské Osmnáctihodinovce.

Výsledková listina – prvních 10

  1. Borovička Pavel st. - Ivančice
  2. Polovic Ladislav - Žďár nad Sázavou
  3. Průša Vladimír - Želetava
  4. Sysel Jan - Ivančice
  5. Takacs Pavel - Žďár nad Sázavou
  6. Borovička Pavel ml. - Ivančice
  7. Papoušek Ivan - Hostim
  8. Řehulka Patrik - Hranice na Moravě
  9. Potičný Michal ml. - Ivančice
  10. Vorel Vladimír - Třebíč 


Výsledková listina v PDF zde:

23. RZ_PROGRAM VÝPOČTY ZÁVODŮ.pdf (329,8 kB)


 Fotogalerie ze závodu